• ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

  Γεννήθηκε το 1948 στη Χαλκίδα. 1976-1985 Art Director στην Columbia EMI Records και την Minos σχεδιάζοντας εξώφυλλα δίσκων και αφίσες.1986 ως το1990 Art Director στο περιοδικό Ταχυδρόμος. Σχεδίασε πολλά περιοδικά όπως τα: ΤΖΑΖ, Περιοδικό, Minima Art, Δίφωνο, Ντέφι, Jazz & Tzαz, Καλειδοσκόπιο, Ποντίκι art , Adobe magazine και τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, Νέα Εγνατία, Δρόμος της Αριστεράς και το Ποντίκι κ.ά. Το 2004 εκλέχτηκε μέλος της διεθνούς ένωσης Alliance Graphique Internationale. Οι δουλειές του περιλαμβάνουν σχεδίαση βιβλίων και εξώφυλλων, αφίσες, λογότυπα και γραμματοσειρές. Από το 1986 συμμετέχει στις κυριότερες Biennale αφίσας σε χώρες από την Πολωνία μέχρι το Ιράν. Διευθύνει θεματικά workshops και δίνει διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετείχε στα τρία Διεθνή Συνέδρια Τυπογραφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονία και μετέχει ως μέλος κριτικών επιτροπών σε διεθνείς διοργανώσεις και Biennale ντιζάιν. Συμμετείχε στην ομάδα σχεδιασμού γραμματοσειρών «Cannibal», σχεδίασε πρωτότυπες γραμματοσειρές και μετέτρεψε στα ελληνικά πολλές λατινικές. Διοργάνωσε και επιμελήθηκε την αναδρομική έκθεση των Κατζουράκη – Κάραμποτ με τίτλο «Ντιζάιν Διαδρομές» στο μουσείο Μπενάκη, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Εμπορικής Τράπεζας στην Πάτρα και στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Διοργάνωσε και σχεδίασε την έκθεση με τις δέκα ελληνικές γραμματοσειρές του Τ. Κατσουλίδη με τίτλο «Το σχέδιο του Γράμματος» στο μουσείο Μπενάκη και στο μουσείο Τ. Κατσουλίδη. Η δουλειά του έγινε σημείο αναφοράς στο ειδικό βιβλίο των λυκείων της Ιταλίας για το μάθημα του ντιζάιν. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης σχεδιάζοντας αφίσες πολλές από τις οποίες έλαβαν μέρος σε Biennale και βρίσκονται στις συλλογές μουσείων (Dansk Plakat Museum. Musée de la Publicité – Les Arts Decoratifs- Paris).
  Το 1981 εκδόθηκε το βιβλίο του «Ζωγραφικαί Εφαρμογαί η Αυταπάτη», το 1987 το βιβλίο «Ορχήστρα Πλήρες» και επανεκδόθηκε το 2003. To 2001 κυκλοφόρησαν τα βιβλία του «Posters» και «Cutting Edge, θέσεις για το Design», «Posters 2001-2002».
  Το 2011 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Social Design- Αφίσες για την Κοινωνία» και «Μικρές Ιστορίες για το Ντιζάιν». Το 2012 κυκλοφόρησε σε κοινή έκδοση με τον Δημήτρη Παπαχρήστο με τίτλο «Στη ροή των νερών και των καιρών», βιβλίο με έξι συν έξι αφηγήματα.

 • ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε γραφιστική στη «Σχολή Δοξιάδη» ενώ παράλληλα δούλευε στο Λιθογραφείο Δοξιάδη (1967-1969). Εργάζεται στη διαφήμιση από το 1969, ξεκινώντας από την Inerpress (του Μ. Γιοέλ, που μετονομάστηκε Interad), στη συνέχεια Ikon (του Γ. Ζαννιά). Με την ίδρυση της Bold Advertising (1977) εντάχθηκε στην ομάδα της σαν art director και κατόπιν Δημιουργικός Διευθυντής έως το 2000. Στη συνέχεια ανέλαβε για μια δεκαετία τη διεύθυνση Design Direct (θυγατρική της Ogilvy) και σήμερα είναι συνταξιούχος (αλλά πάντα γραφιστικά ετοιμοπόλεμος!). Έχει διατελέσει, πρόεδρος του −ιστορικού πια− Σωματείου Γραφιστών, πρόεδρος του 11ου Φεστιβάλ Eλληνικής Διαφήμισης (ΦΕΔ) 2001 και επί σειρά ετών, μέλος κριτικών επιτροπών του ΦΕΔ. Έχει βραβεύσεις και διακρίσεις σε Φεστιβάλ Eλληνικής Διαφήμισης και σε συμμετοχές διαγωνισμών εταιρικής ταυτότητας στην Eλλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένος και τα δύο παιδιά του εργάζονται στη Διαφήμιση, στην Ogilvy η Μυρτώ (copy) και στην Ogilvy Albania ο Θοδωρής (Γενικός Διευθυντής).

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ

  Γεννήθηκε στο Σουφλί το 1962. Σπούδασε Γραφιστική και Φωτογραφία.
  Σχεδίασε τα εικονογράμματα των αγωνισμάτων καθώς και κύρια σήματα (λαμπαδηδρομία, εθελοντισμός, πολιτισμός και περιβάλλον) των ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων του Αθήνα 2004, τα οποία βραβεύθηκαν με xρυσό EPICA 2004. Έχει σχεδιάσει τις αφίσες και τα έντυπα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 2007 ως το 2014. Καθώς επίσης και όλη την εταιρική και προϊοντική εικόνα της εταιρίας Korres.
  Διευθύνει το Δημιουργικό γραφείο k2design που έχει κύριο αντικείμενο το branding και design.

 • ΑΡΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
  ΑΡΤΕΜΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

  Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1956. Kάτοχος τίτλου σπουδών Master of Arts in Design / Middlesex University, με αντικείμενο το τραπεζικό branding. Σπούδασε Γραφιστική, βυζαντινή ζωγραφική και Συντήρηση Έργων Τέχνης στις σχολές Δοξιάδη, Πετρά και Σιταρά. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήριο του ζωγράφου Χρήστου Χριστίδη. Στο διάστημα 1977-1984 εργάστηκε σε εκδοτικούς οίκους, δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρίες. Το 1984, με τους Γιώργο Αγγελάκη και Νίκο Συνατσάκη, συνιδρύει το δημιουργικό γραφείο “INDIGO DESIGNERS” το οποίο ολοκλήρωσε τον κύκλο εργασιών του το 2001. Είναι η χρονιά που μαζί με τους Χρήστο Βασιλάκη, Άρη Μπαλτά, Βασίλη Μπέτση, Θανάση Τσάλκο και Δημήτρη Τσιμπιρίμπη, συνιδρύει τη σχεδιαστική ομάδα “CUBE 11”. Σήμερα, πλαισιωμένος από νέους ταλαντούχους σχεδιαστές, συνεχίζει τη λειτουργία της “CUBE 11” η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του σχεδιασμού οπτικής επικοινωνίας και των εφαρμογών διαδικτύου. Σε αυτό το διάστημα έχει συνεργαστεί με πλήθος εταιριών (πολυεθνικές, τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρίες, δημόσιους φορείς, Μ.Κ.Ο. κ.α.) Από το 1997 διδάσκει σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας, τυπογραφία και δημιουργία εντύπου στο κολλέγιο εφαρμοσμένων τεχνών “ΑΚΤΟ”. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και τα τελευταία χρόνια παράλληλα με τις λοιπές του δραστηριότητες, σχεδιάζει κοσμήματα με την επωνυμία “VENTOURIS THE JEWELLERY COLLECTION”.

 • ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ
  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΣΣΑΒΕΤΗΣ

  Ο Ευάγγελος Κασσαβέτης γεννήθηκε το 1967 στην Tρίπολη. Φοίτησε στο Tμήμα Hλεκτρολόγων Mηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε σε επιχειρήσεις γραφικών τεχνών και διαφήμισης, αποκτώντας έτσι τη γνώση της γραφιστικής, της τυπογραφίας και της δημιουργικής επικοινωνίας. Είναι επίσης πτυχιούχος, με υποτροφία αριστείας, του Τμήματος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σήμερα διευθύνει το δημιουργικό γραφείο που ίδρυσε το 1991 στην Tρίπολη. Το πελατολόγιο του γραφείου επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ειδικεύεται στην τυπογραφική και καλλιτεχνική επιμέλεια εκδόσεων, την οινική συσκευασία, την επιχειρηματική ταυτότητα και την επικοινωνία του πολιτισμού. Έργα του έχουν διακριθεί κατ’ επανάληψη στα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης και στα Ευρωπαϊκά Βραβεία European Design Awards το 2013. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει υπάρξει εισηγητής σε συνέδρια και ημερίδες για την τυπογραφία και το design.

 • ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑΣ
  ΤΖΑΝΕΤΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΕΑΣ

  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Κέντρο Τεχνολογικών Εφαρμογών. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωτογραφίας, υφάσματος και σκηνογραφίας, καθώς και σχολή διαφήμισης. Εργάστηκε για την τηλεόραση, το σκηνογραφικό τμήμα του Εθνικού Θεάτρου και σε διαφημιστικές εταιρείες ως art director. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας, σε πολιτικά κόμματα, φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οπανελλαδικούς συνδικαλιστικούς φορείς και συλλόγους. Έχει διδάξει επικοινωνία, διαφήμιση και γραφιστική σε ΚΕΚ και σε προγράμματα της Ε.Ε. Το 1995 αποχώρησε από τη διαφημιστική εταιρεία που είχε ιδρύσει και δραστηριοποιείται ώς ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2003 εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδος, στο οποίο είναι σήμερα Πρόεδρος.

 • ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΙΓΙΕΓΚΑΣ – ΝΙΚΑ
  ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΒΙΓΙΕΓΚΑΣ – ΝΙΚΑ

  Γεννήθηκε στην Κολομβία. Πτυχιούχος Επικοινωνιολογίας και Δημοσιογραφίας. Ρεπόρτερ της εφημερίδας El Mundo και του περιοδικού Pasarela της Κολομβίας. Μεταπτυχιακό σε Σχεδιασμό Εκδόσεων από το Πανεπιστήμιο Ναβάρα της Ισπανίας και από το Πρόγράμμα Σχεδιασμού Εφημερίδας και Τυπογραφίας από το Poynter Institute των ΗΠΑ. Συνεργάτιδα της Innovaciόn Periodίstica στην Ισπανία (1991 – 1994). Στην Αθήνα, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό, ανασχεδιασμό ή καλλιτεχνική διεύθυνση στις εφημερίδες:
  Ισοτιμία, Εξουσία, Ναυτεμπορική, Το Βήμα, Επενδυτής, Ταυτότητα, Athener Zeitung, Παρασκευή+13, Ημερησία, Ο Κόσμος του Επενδυτή, Αθήνα 2004, Έθνος και Καθημερινή. Βραβεύτηκε από τη Society of Newspaper Design το 2000, 2001, 2003 και 2004. Τιμήθηκε το 2009 για την Athens Plus με το Βραβείο Καλύτερα Σχεδιασμένης Εβδομαδιαίας Εφημερίδας της Ευρώπης, και το 2010 με βραβεία αριστείας για σελίδες της Καθημερινής και πρώτες σελίδες της Athens Plus. Σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια της Καθημερινής.

 • ΚΛΑΙΡΗ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗ
  ΚΛΑΙΡΗ ΓΕΩΡΓΕΛΛΗ

  Η Κλαίρη Γεωργέλλη γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Αγγλία, στο Πανεπιστήμιο του Reading, «Typography & Graphic Communication» και έστρεψε το ενδιαφέρον της στην τυπογραφία για παιδιά και στην παιδική εικονογράφηση. Έχει γράψει και εικονογραφήσει αρκετά παιδικά βιβλία, κάποια εκ των οποίων έχουν διακριθεί στον κατάλογο «WHITE RAVENS» της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, στα Bραβεία Παιδικής Εικονογράφησης Public και στα ΕΒΓΕ.

  To 2008 ίδρυσε το δημιουργικό γραφείο polkadot design, που ασχολείται με τον σχεδιασμό οπτικής επικοινωνίας κυρίως στον χώρο του πολιτισμού, το οποίο έχει διακριθεί στα European Design Awards, American Illustration, ΕΒΓΕ και German Design Awards. Ως μέλος του polkadot design, έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μουσείο Ακρόπολης και το Lincoln Center NY.

 • ΒΑΣΙΑ ΚΑΛΟΖΟΥΜΗ
  ΒΑΣΙΑ ΚΑΛΟΖΟΥΜΗ

  Η Βάσια Καλοζούμη γεννήθηκε το 1991 στην Αθήνα. Κάτοχος τίτλου σπουδών Bachelor of Arts (Honours) in Design/ Middlesex University, με αντικείμενο το σχεδιασμό εταιρικής ταυτότητας και συσκευασίας. Σπούδασε Γραφιστική στον ΑΚΤΟ, ενώ παράλληλα με τις σπουδές της παρακολούθησε σεμινάρια για Marketing και Social Media Management. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με δημιουργικά γραφεία και διαφημιστικές εταιρείες καθώς επίσης έχει εργαστεί ως freelancer. Aπό το 2014 είναι Art Director στο δημιουργικό γραφείο Corn Studio το οποίο έχει μαζί με τους Δήμο Στάθη, Ανδρέα Ξενούλη και Ηλία Στάθη. Από το πελατολόγιο τους δεν λείπουν ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες και ΜΚΟ. Παράλληλα με το σχεδιασμό, της αρέσει να ασχολείται με τη διοργάνωση events και κάθε χρόνο επιμελείται το INK Project.Exhibition.